Sprint 0

Wij hebben bij dit project op een idee gekomen door middel van een brainstorm. Voor ons werkt een brainstorm heel goed en hebben we ook in sprint -1 gebruikt. Dit keer hebben we het wel anders aan gepakt. Dit keer kozen we ervoor om je ideen uit te tekenen, er was geen bepaalde tijd en iedereen kon op zijn gemak denken en zijn ideen uit tekenen. Het liep bij sommige mensen uit de groep wel al snel vast, dus besloten we wat creatieve technieken toe te passen. De superhelden techniek kenden we allemaal nog, dus we besloten die toe te passen. Daaruit kwamen de gekste ideen, ideen die niet bruikbaar waren zoals hydroponics ontzichtbaar laten groeien tot bruikbare ideen om meer zon op te vangen dmv een arm wat zon reflecteerd op de plant. Uiteindelijk keken we naar alle ideen die we hadden gemaakt en besloten we dat we de beste ideen samen konden voegen.

Hier is informatie te vinden over hydroponics. Hier gaan we nog over de basis en wat dieper. Alles wat wij tot nu toe nodig hebben gehad tot het opstellen van ons concept. Van basis hydroponics tot de verschillende soorten systemen die wij toe kunnen passen.

Onze presentatie is hier te vinden. Wij hebben de presentatie zo opgesteld dat er een mooie flow zit tussen de sprekers. Het begint met hoe wij sprint -1 nog hebben aangepakt, dan gaat het verder over ons onderzoek over hydroponics dat alle informatie gegeven is zodat alles van ons concept duidelijk kan zijn. Daarna bespreken we nog kort ovver wat de lean start-up methode is zodat het duidelijk is over hoe wij ons concept willen testen. Daarna hebben we het over ons concept en zou het moeten zijn dat alles duidelijk is.

Wij zijn naar intratuin geweest en hebben daar nu ook een contact persoon zitten. Wij hadden eerst geen toestemming om daar mensen te ondervragen maar we hadden ze gemailed en overtuigd van ons idee en hebben daarna toestemming gekregen. Ook de feedback van de ondervraagden was heel goed. Meer dan 80% was geintresseerd om ons idee te gebruiken als het op de markt zou komen. We hebben gesprekken met bedrijven ingeplanned om nog meer feedback te krijgen en tips over welke richting we om kunnen gaan met ons concept. Ook hebben we plannen om grote bedrijven te vragen of ze geintereseerd zouden zijn in het verkopen van ons product als het ooit op de markt zou komen.

Geef een reactie