Eerste 2D ontwerpen van een ”solo bak”

binnen

Binnenkant eerste ontwerp

Bij het eerste ontwerp wordt er een deksel op de bak gelegd. Hier zal een rond gat in zitten waar een cilinder in past. Er zal een platform in de bak worden gedaan waar ook weer een rond gat in komt voor de cilinder. In de ruimte tussen het platform en de deksel zal de arduino met sensoren zitten. In de cilinder zit de plant, zonder aarde maar met hydrokorrels. De hydrokorrels zorgen voor wat stevigheid voor de plant en water voordat de wortels door de gaten naar het water gaan. Onder in de cilinder zitten gaten, deze zijn bedoelt zodat de wortels van de plant naar het water kunnen. De deksel en het platform zitten aan elkaar vast zodat deze samen makkelijk verwijderd kunnen worden om het water bij te vullen. Hiermee is het makkelijk om de plant te onderhouden en is er genoeg plek voor water en de arduino.

doorsnee

Doorsnee bovenaanzicht

 


 

 

 

-Guus

Geef een reactie