Onderzoek ontwikkelingen hydroponics

Omdat hydroponics al redelijk ontwikkeld is, hebben we weinig actuele ontwikkelingen kunnen vinden. We hebben alleen wat interessante nieuws verhalen gelezen. In Alaska wordt nu gebruik gemaakt van hydroponics, zodat er voor het eerst daar verse groenten geconsumeerd kunnen worden. Omdat het dropje “Kotzebue” zo ver van de landbouw zit, en zo onbereikbaar is, is het nog nooit mogelijk geweest om verse producten in hun dorpje te krijgen. Ook normale landbouw was geen optie, omdat het daar veel te koud is om planten te groeien. Door middel van hydroponics is het ze nu gelukt om daar hun bewoners (3300) verse groenten te verkopen. Er zijn heel veel van dit soort kleine hydroponics projecten gaande in de wereld, het bedrijf Viscon is nu bijvoorbeeld ook bezig om hydroponics in Afrika te krijgen zodat arme mensen die niet toegang hebben tot genoeg voedsel hun eigen voedsel kunnen maken. De mogelijkheden van hydroponics zijn heel breed omdat het is nu heel populair is geworden.

We hebben wel een bruikbare ontwikkeling gevonden die we in ons project willen gebruiken. Er was een nieuwe ontdekking i.v.m LED licht, dat de combinatie van Far Red, Deep Blue en Hyper Red het best is om planten in te groeien. We willen de gebruiker de optie geven om zelf een kleur samen te stellen. Wij willen dan die 3 kleuren daarin toevoegen. Wij zijn dus van plan zelf een lichtspectrum samen te stellen.

 

lichtspectrum

Circuit van ons lichtspectrum

Ons lichtspectrum zal 2 standen hebben, een automatic stand en een manual stand. Bij de automatic stand wordt de combinatie van Far Red, Deep Blue en Hyper Red aangezet, dit is het optimale ligt voor de plant. Als de gebruiker voor manual kiest kan die door het controle paneel  zelf het licht samenstellen. We willen de gebruiker d.m.v een draaiknop de sterkte van de kleuren laten kiezen. Je kan bijv. dus kiezen om blauw en geel vol aan te hebben, groen voor de helft en rood helemaal uit. Dit geeft de gebruiker om met heel veel verschillende combinaties te spelen zodat de gebruiker echt het gevoel krijgt dat die bezig is met zijn planten.

controle-paneel

Controle paneel, alleen gefocussed op licht

-Guus

 

Geef een reactie