Concurenten onderzoek

We zijn bezig geweest met een concurenten onderzoek. Dit was voor ons belangrijk om te kijken wat er onlangs op de markt is gekomen en om te zien wat we voor prijs kunnen geven aan ons product. We hebben gekeken naar bepaalde belangrijke aspecten die een systeem kan bevatten. We hebben dit ook gekoppeld aan een prijs zodat we kunnen zien wat je kan krijgen voor een prijs, en of mensen bereid zijn voor wat extra’s meer te betalen.

We zijn op 5 grote concurenten gekomen.

ss2017-01-10at11-55-43

De meestverkochte is de Hydroponics set van ikea. Omdat ikea zo beroemd is is dat natuurlijk ook wel logisch. Ikea is ook heel erg veel bezig geweest met de marketing van het product. Het stond voor maanden op de voorkant van de website en werd veel gepromote in de winkels. Vooral in duitsland is de set heel erg veel verkocht, en verkoopt nogsteeds goed. Het meest vergelijkbare product is de Calla. Het is in principe hetzelfde als ons product en heel erg goed uitgewerkt. Het verschil met ons product is dat wij meer vrijheid aan de gebruiker bieden, dus daar willen wij ook veel op inspelen met de Calla als concurent. De Calla is begonnen op kickstarter en heeft daar al meer dan €75,000,- gekregen. De Calla is nog niet uit maar heeft al meer dan 700 pre orders gekregen. Er is dus wel vraag naar een systeem waar alles automatisch gaat voor die prijs. De waterfarm en Bubbler zijn allebei vrij simpel maar makkelijk te gebruiken. De waterfarm is een van de oudste hydroponics producten. De eerste versie verscheen al 25 jaar geleden op de markt, maar omdat het zo’n mager product was is die nooit heel succesvol geworden. De Bubbler is bedoelt voor wat grotere planten, vandaar is die ook wat duurder. Qua principe is die hetzelfde als de waterfarm, je kan er hetzelfde mee doen en bent ook gelimiteerd tot hetzelfde. De hydroponic indoor kit is ook best volledig. Wat bij deze ontbreekt is dat die niet SMART is, dat wil zeggen dat die niet standen opneemt uit zichzelf. Deze verzorgt de plant wel goed door middel van een timer. De timer zorgt voor de voeding en de lamp.

Het enige echte gevaar is de Calla. Het ziet er goed uit en kan uiteindelijk hetzelfde als on product. Het is al goed verkocht en er is wel vraag naar, dat is wel positief voor ons omdat dat betekend dat de markt er is voor een duurder product. De meerwaarde die wij bieden is de interactie tussen de gebruiker en het product, na ons onderzoek in TLE1 bleek dat ook heel belangrijk dus wij verwachten dat de laatste stap uit het adoption process bij ons beter zal verlopen dan bij de Calla.

-Guus & Kelvin

Geef een reactie