User stories

Als gebruiker wil ik niet moeten herinneren wanneer ik de plant water moet geven, omdat ik dit kan vergeten.

Dit is belangrijk voor het gebruikersgemak zodat de gebruiker niet steeds de plant hoeft water te geven. Dit hebben wij opgelost door hydroponics te gebruiken, de plant gebruikt gewoon het water wat in de bak zit.

Als gebruiker wil ik niet moeten herinneren hoeveel water ik aan een plant moet geven, omdat ik dit niet voor elke plant wil opzoeken.

De planten die gebruikt worden voor hydroponics zijn waterplanten waarvan de wortels in het water hangen, hierdoor nemen ze zelf het water op en hoef je niet steeds bij te houden hoeveel water je moet geven.

Als gebruiker wil ik dat het product een visuele toevoeging is aan de omgeving waar ik het plaats, omdat ik waarde hecht aan het interieur.

Dit hebben we gedaan door het product er zo gelikt mogelijk uit te laten zien. Het design is een beetje industrieel maar wel modern.

Als gebruiker wil ik een optimale groei omgeving voor mijn plant, omdat ik wil dat mijn plant er gezond uitziet.

Dit hebben wij gedaan omdat dan de plant zo goed en snel mogelijk groeit, dat heeft alleen maar voordelen. Als de plant sneller groeit dan heeft de gebruiker ook sneller zijn groente en kan hij door met het planten van de volgende groente.

 

Als gebruiker wil ik dat het product goedkoop te onderhouden is, omdat ik er niet oneindig geld aan te besteden heb.

De onderdelen die wij gebruiken zijn erg goedkoop omdat we het gebruiken in combinatie met Arduino, waardoor het eenvoudige sensoren en motoren blijven.

 

Als gebruiker wil ik van te voren waarschuwingsmeldingen krijgen over mogelijke problemen, omdat ik deze liever wil voorkomen voordat ze zich voordoen.

Dit hebben we gedaan door op de plantenpot een LCD-scherm te plaatsen waarop te zien is of de plant genoeg water heeft en of de temperatuur goed is.

Als gebruiker wil ik geen algenvorming in het waterreservoir, omdat dit slecht is voor mijn plant.

Dit probleem hebben wij opgelost door gebruik te maken van een plantenpot die niet doorzichtig is en dus ook geen zonlicht doorlaat. Hierdoor verklein je de kans op algenvorming

 

-Karim

 

Geef een reactie