Zelfreflectie – Karim

In deze post ga ik reflecteren op mijzelf, ik doe dit op dezelfde manier als hoe Guus dit heeft gedaan.

Zelfreflectie – Guus

Pluspunten:

 • Kritische blik
 • Arduino Programmeren
 • Infographic visualisaties
 • Presentatie voor bedrijf voorbereiden
 • Prototype gemaakt
 • Betrokken bij het proces van het maken van het prototype
 • Ik kan met iedereen uit het team goed samenwerken
 • Als het erop aankomt kan ik goed presteren
 • Creatief
 • Veel ideeën tijdens creatieve processen.

Ik vind zelf dat ik vooral in de conceptfase veel heb toegevoegd omdat ik veel creatieve input heb geleverd. Als ik mij creatief kan uiten raak ik meer gemotiveerd en doe ik ook beter me best bij een product. Voor mijn gevoel ben ik voldoende betrokken geweest bij het project, niet op elk moment evenveel. Ik vind dat het een goede beslissing is geweest om het team op te splitsen in twee teams: Team Arduino/Hardware en Team Sprints.

Ik heb mij dus de afgelopen periode beziggehouden met het schrijven van code en het aansluiten van sensoren.  Zelf vond ik dit heel prettig om te doen omdat ik de andere werkzaamheden eentonig en saai vond worden. Hierdoor heb ik hernieuwde energie gekregen om aan het project te werken. Ook vond ik het leuk om in het stadslab aan het prototype te werken.

Minpunten: 

 • Stond in het begin niet volledig achter het hydroponics concept
 • Soms snel afgeleid
 • Op sommige momenten te kritisch
 • Niet mijn volledige potentie behaald in het project

In het begin stond ik niet achter het hydroponics omdat ik toen nog half in het creatieve brainstorm proces zat en er nog steeds van overtuigd was dat het concept wat bedacht had beter was. Ook was ik tijdens de projectdagen soms wat snel afgeleid omdat de dagen lang waren en de opdrachten nog saai omdat het voornamelijk onderzoeken waren. In die fase was ik ook het meest kritisch naar het concept toe, dat is naarmate het project voorderde steeds minder geworden. Ik denk dat ik mede hierdoor niet mijn volle potentie heb bereikt uit dit project. Als ik er iets meer energie in had gestoken had dit zeker wel het geval geweest.

 

 

Geef een reactie