Brainstormsessies 2

By 22 maart 2018 Robert, Week 2 No Comments

Ronde 1

Uit de brainstromsessie van week 1 hebben we de volgende keuzes gemaakt:

Het gekozen onderwerp: huisarts

De gekozen doelgroep: jongvolwassen

Onder de keuzes hebben we mogelijke oplossingen genoteerd die mogelijk kunnen voldoen aan de gestelde eisen: kostenbesparend, datagenererend en toekomstbestendig.

Ronde 2

Om inspiratie op te doen naar creatieve oplossingen binnen de probleemstelling hebben we als team trailers gekeken van SCI-FI films. Op deze manier konden we ons volledig richten op het oplossen van het probleem op een unieke manier. Wat ons met name opviel is de breedte waarin deze films hun realistische “problemen” oplossen doormiddel van toepassingen die nog niet mogelijk zijn (futuristisch).

Ronde 3

Aan de hand van de trailers zijn we weer teruggegaan naar het whitebord om onze ideeën op los te laten. Het was belangrijk om alles op te schrijven wat ons te binnenschoot zonder belemmering.

Hierdoor kwamen we al snel bij de dagelijkse routine van een persoon en dat er daarbinnen veel kansen liggen.

Ronde 4

Om deze reden hebben we onze dagelijkse routine genoteerd om zo tot pijnpunten of kansen te komen. Deze longlist hebben we in een shortlist omgezet. In deze shortlist werd al snel duidelijk dat de spiegel de meeste kans biedt voor oplossingen binnen de kader van onze opdracht, omdat werkelijk iedereen zijn eigen moment in de spiegel heeft. Tijdens dit moment in de badkamer wordt er al aandacht besteed aan de gezondheid, bijvoorbeeld het innemen van medicijnen, huidscremetjes aanbrengen en nog veel meer.

Leave a Reply