Concept

Concept

Ons concept is een community waar studenten met elkaar kunnen samenwerken om zo badges te verdienen. Dit kan zelfstandig maar ook ik groepen worden gedaan. Het voordeel van dit concept is dat er geen hiërarchie is. Binnen de community is iedereen gelijk, ongeacht de hoeveelheid badges. Aan de badges is wel te zien hoe goed iemand is, en dus een beter antwoord kan geven.

Gebruikers kunnen threads maken met vraagstuk- ken, hier kunnen medestudenten aan meewerken om deze vraagstukken op te lossen. Hiermee leren zij nieuwe dingen en verrijken zij zich met nieuwe skills.

Categorieën
– Hoofdtopics – basics – Onderwerpen opgesteld door admin (Bijvoorbeeld 3D printer)

Vraagstukken opgesteld door gebruikers (waar mensen reacties kunnen raten + zelf plaatsen)
– Wanneer de gebruiker een bepaalde hoeveel- heid punten verdiend heeft dan speelt hij een badge vrij.
– Gebruikers kunnen hun eigen badges (topics) maken

Hoe het werkt
In een notendop is het dus een forum waar men- sen elkaar kunnen helpen in bepaalde situaties
of om vraagstukken op te lossen. Voor het helpen van mensen zijn punten te verdienen. Dit gebeurd door middel van het krijgen van punten op een gegeven reactie. Hoe meer mensen jouw antwoord goed vonden, hoe meer punten je krijgt.
Een 3e partij is overbodig want iedereen binnen de community is de 3e partij.

Docenten leren skills aan studenten, zij geven dit weer door aan een nieuwe groep studenten. Etc etc. Hierdoor ontstaat een hiërarchie van skills, welke gebruikt kunnen worden om anderen wat te leren.

Een persoon kan iemand wat leren die een lvl lager is. Hierdoor krijg je een community van studenten die elkaar dingen kunnen leren op verschillende gradaties.

Door studenten van een lager level wat te leren krijg je EXP. points. EXP. points kunnen ook ver- diend worden door opdrachten na te kijken van mensen van een lager lvl.

Wanneer de module medialab begon wist ik nog niet zo goed wat we moesten doen met het be- grip open badges. Zelf was ik er niet van op de hoogte net als mijn groep. Daarom zijn we ons dan ook zelfstandig gaan inlezen. Ik had hiervoor de paper benaderd die Leo ons had aangereikt. Hierin stond de basisinformatie over de open badges en enkele uitgangspunten. Na dit doorgelezen te hebben merkte ik dat er kansen waren die nog niet werden benoemd in de paper.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *