Warning: Creating default object from empty value in /home/project/2017_2018/mlab_zorg_t4/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Medialab Week 7: Feedback na presentatie – Team4

Medialab Week 7: Feedback na presentatie

By March 26, 2018Week 7

conceptpresentatie_ML

Naar aanleiding van de presentatie die is gegeven hebben we aantal feedback ontvangen.

Om kort samen te vatten waar we ons op moeten focussen, hierbij het volgende:

  • Focus op 1 aspect (of je kiest iets voor de thuiszorg medewerker of je kiest de client. Hoe dan ook zullen de resultaten invloed hebben op elkaar)
  • Geef je “Homie” een andere vorm, want niet iedereen zit te wachten op een teddybeer.
  • Geef de client een concept waarmee ze kunnen praten tijdens het eten, tv kijken en dergelijke. Geef ze een echte vriend. Daar zit meer waarde in dan de praktische taken over laten nemen.
  • Begin met kleine oplossingen en maak deze waterdicht. Je kunt vanzelf meer en meer eraan toevoegen. Laat de doelgroep eerst kennismaken met je concept en laat ze eraan wennen.
  • Maak de knuffel nog meer knuffelbaar

 

Serena is ook nog langs geweest bij zorginstelling Aafje om als vrijwilliger mee te helpen en om nog meer research te doen.

Ze is in Ijsselmonde voor een dagje mee gaan kijken met de ouderen en heeft veel dingen ondervonden.

Zo heeft ze dus ontdekt dat er al een product is die zeer populair bij de ouderen is waarmee ze kunnen praten en knuffelen. Het verschil met dit product is dat het alleen in zijn “dierentaal” terug praat.

Hierin zal ons concept dus sowieso een meerwaarde creƫren. Met ons concept kun je hele gesprekken voeren.

Ook blijkt dat er 2 verschillende medewerkers zijn in het verzorgingshuis. 1. medewerkers die zorgdragen voor de ouderen en 2. medewerkers die ouderen entertainen met bijvoorbeeld zangles, bingo, tekenen etc.

Al deze bevindingen hebben we dan ook goed mee kunnen nemen in onze 3e iteratie.

Admin

Author Admin

More posts by Admin

Leave a Reply