0001

Game of Life: Q10

knip

HET SPEL: Het spel wordt gespeeld in de Van Nelle fabriek te Rotterdam. In de fabriek zijn diverse QR-codes opgehangen met de categorieën : winkels, sport, cultuur, uitgaan, studie en OV. Benodigdheden voor het spel zijn een smartphone met onze app erop, per team 1 tablet en 3 GoPro’s.

VOORBEREIDING: Installeer onze app op je telefoon. Maak vanuit je klas 4 teams van 6-8 personen. Trek per team het shirt aan met je team kleur en loop naar de aangegeven basis van je team.

BEGIN VAN HET SPEL: Ieder team start met de quiz, beginnend met makkelijke vragen. Als er een team een vraag goed beantwoord heeft, mogen ze iemand uit hun basis sturen om op zoek te gaan naar QR-codes in de fabriek.  De quiz stopt nu ook.

DE RUNNERS: De runner die op pad is gestuurd, gaat op zoek naar QR-codes om te scannen. Als er een QR-code wordt gevonden, kan deze gescand worden d.m.v van de app. Wanneer deze QR- code gescand is, komt de vraag aan bij het deel van de team wat nog in de basis is. Als deze vraag goed beantwoord is, krijg je punten voor die categorie en mag je er nog een runnen op uit sturen tot een maximum van 3 runners tegelijkertijd.

VRAGEN: Er zijn 3 soorten vragen: makkelijk = 1 punt, gemiddeld = 2 punten, moeilijk = 3 punten.

PUNTEN: Als een runner een paar QR-codes gescand heeft en hiermee punten heeft verdient, moet hij binnen 10 minuten terug zijn in de basis om af te wisselen met een nieuwe runner, anders vervallen de punten. Ook kunnen er punten gestolen worden, wanneer je gefotografeerd wordt door een van de andere teams. Als je onherkenbaar op de foto staat, kost dit je een half punt. Ben je volledig herkenbaar, kost dit je 1 punt.

RANDOM QR’S: We hebben ook random QR-codes op gehangen. Je kan bijvoorbeeld extra punten krijgen, punten verliezen of een hint krijgen over waar er nog meer QR-codes hangen.

DE APP: In de app zitten verschillende functies, SCANNER, CAMERA, WINKELTJE, STATISTIEKEN, TIMER, GOPRO-VIEUW en VRAGEN.

WINKELTJE: In het winkeltje kan je diverse hulpmiddelen kopen, zoals: hints: 1 punt, internet: per 10 minuten 2 punten, meer tijd dan 10 minuten om terug te komen: per 3min 1 punt, meer foto’s mogen maken: 1 punt.

HET EIND: Aan het einde worden alle punten per categorie bekeken, er is dus per categorie een winnaar en een prijs. De diverse prijzen, zijn afgestemd op de categorie.

Wireframes:

 

0001 0002 0003 0004 0005 0009 0008 0007 0006

Voorbeeld:

5 6 Basis storyboard 1 Storyboard project 2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *