Test

Test

In deze test wordt gezocht naar wat voor soort badge de doelgroep gelukkiger van wordt. Wilt de ‘learner’ een fysieke badge krijgen of een digitale.

We zitten nu nog in de beginfase van het project en zijn opzoek naar inspiratie voor concepten. Door middel van vroeg experimenteren verwacht ik inspiratie en inzichten te behalen die we in het uiteindelijke concept kunnen verwerken.

Wanneer de learner een prestatie heeft gedaan, wordt de learner beloond. Hoewel het systeem van Open Badges gericht is op alleen digitale badges, is het niet duidelijk of daar de learner ook het gelukkigste van wordt.

Een digitale badge zit weggestopt op het internet. Het is niet fysiek dus het kan door een persoon niet aangeraakt worden.

De vraag die in deze test beantwoord wordt is:
Naar welke badge gaat de voorkeur?

 

Voor deze test heb ik nodig:

– Een papieren badge

– Een digitale badge

– 5 proefpersonen

Uitvoering van de test:
Wanneer een van de respondenten taak volbracht heeft (zoals het koken van een gerecht) geef ik de persoon een badge. Dit is om de context mee te nemen zoals dat gedaan zou worden in een lab. Wanneer in een lab aan een bepaalde skill voldaan is, krijgt de learner ook een badge.
Hij mag zeggen of hij hem digitaal of fysiek wilt krijgen. Vervolgens geef ik de badge en vraag door waarom hij/zij deze badge op deze manier wilt krijgen.

 

[FOTO PAPIEREN BADGE en FOTO DIGITALE BADGE]

 

De test

Hieronder zijn twee respondenten uitgelicht.
Respondent (sutdent, 24 jaar) had net zijn eigen woonkamer schoongemaakt. Ik feliciteerde hem met deze prestatie en zei dat ik een badge had voor hem.

Hij mocht kiezen hoe hij deze badge wilde krijgen.

Hij koos voor digitaal.

Volgens de respondent vond hij het niet nodig om hem fysiek te krijgen. Dit nam alleen maar  ruimte op in zijn huis en dat zorgt voor meer rommel. Met een oog op de toekomst zei hij dat wanneer ik meerdere badges krijg mijn huis vol zal staan met alle badges.

Respondent (afgestudeerd, 26 jaar) had de telefoon opgenomen. Ik feliciteerde haar met de prestatie en zei dat ik een badge had voor haar.

Ze koos voor de fysieke badge.

Ze vind zichzelf niet een digibeet en is bang dat ze haar badge nooit meer zal terugvinden als deze op het internet staat. Ze vind het ook fijn om een echte badge te krijgen omdat het meer ‘echt’ aanvoelt.

 

De andere respondenten hadden gekozen voor digitale badge. Interessant was dat de respondenten geen extra waarden gaven aan een fysieke badge. Ze zouden deze badge moeten opslaan ergens, maar wanneer er meer badges behaalt  worden, gaat dit veel ruimte innemen.

 

 

Uit deze test kan ik halen dat we in ons concept ons niet moeten richtten op fysieke badges. Deze badges zullen geen extra waarde toevoegen voor de doelgroep. Andere inzichten waren dat de badge wel het gevoel van erkenning geeft. Dat was fijn volgens de respondenten. Niet alleen wisten ze zelf dat ze een taak hadden volbracht, maar het gevoel was dat iemand anders er ook van af wist. Een respondent zei dat dit saaie taken waar niemand naar om zou kijken toch een stukje plezier gaf.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *