Concept ontwikkelen

Week 2: Concept ontwikkelen

In week 2 zijn wij bijeengekomen op maandag 7 september. We bespraken de overgebleven bezichtigingen die we nog moesten doen en gingen vervolgens op pad. Eerst namen we met de tram naar de Erasmusbrug en op de terugweg gingen we naar een barstraat in Rotterdam waar vaak veel te doen is. In de tram zittend, hebben we foto’s gemaakt van de logo’s binnen de tram en buiten de tram.

De Erasmusbrug was overweldigend: veel verschillende structuren zoals de lijnen (strings), de lampen op de brug en de vorm van het geheel (ovaal vorming).

We kwamen vervolgens weer terug de les in om de overgebleven collage’s te maken. Verder hebben we een spelanalyse gemaakt en daaruit gaan we een thema bedenken gevolgd door een bijpassend spel.

 

In week 2 hebben we ook een spel gespeeld om er een analyse van te maken ter ondersteuning voor het ontwikkelen van ons spel.

Wat is het thema en hoe komt dit tot uitdrukking in de game?
Vermaak. Er zit geen thema in simpel spel met een start, pylonnen, dobbelstenen en een finish.

 Wie behoort tot de doelgroep?

Kinderen van 6 tot 99

 Hoe is het spel verloop? (Doel, regels, keuzes)
Het doel is om als eerste het eindpunt te behalen. Je kan elkaar de weg blIMG_6808okkeren door een blokje op het vak voor elkaars pion te plaatsen. Je kan het blokje verdienen door op de plek te gooien waar het blokje staat.

 Hoe komt de magic circle tot uitdrukking?
Het bord

De finish bereiken en elkaar plagen in het spel (moeilijker maken)

 

Wat was interessant?
We vonden de Euromast en Erasmusbrug erg inspirerend. We kwamen op ideeën om de stad en zijn trekpleisters te gebruiken in het spel en dat studenten dit ook erg leuk zouden vinden om te zien. Je krijgt gelijk een “eye opener” als ontwerper (CMD studenten).

Verder willen we een interactief deel toevoegen d.m.v. app die ze tijdens het spel nodig hebben.

Wat onverwachts was dat we de kleuren van Rotterdam veel terug zagen komen overal in de stad. Groen, Rood. Verder vonden we het lastig om tot de spelregels te komen, sluit het aan? Gaat het goed lopen?

Ons thema is als volgt:

Rotterdam Hotspots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *