Verbeelden

Week 2: Realiseren

Het Spel Rotour

Het Thema Het thema die wij als groep hebben gekozen is hotspots. Dit komt tot zijn recht door het bezoeken van bepaalde hotspots binnen Rotterdam.

De Doelgroep De doelgroep waarvoor we het spel maken zijn alle 1e jaars CMD studenten van de HR.

Het Spel In Het Kort Het doel van het spel is om zo veel mogelijk punten te behalen door diverse hotspots te bezoeken in Rotterdam. Deze hotspots zijn van te voren geselecteerd door ons. Je kan punten winnen door op de hotspot locatie vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren, hoe verder de hotspot van de HR staat hoe meer punten je kan verdienen. Je kan ook punten verliezen. Als je de tram neemt verlies je bijvoorbeeld een x aantal punten.

De Teams De teams in kwestie bestaan uit 4 á 5 personen, elk individu in een team heeft een bepaalde functie. Zo heb je bijvoorbeeld de vragen beantwoorder en de sporter. Ook wordt elk team getraceerd doormiddel van GPS.

De Regels

  • Je begint met een x aantal punten.
  • Gebruik maken van hulpmiddelen kost punten.
  • Het goed beantwoorden van vragen levert punten op.
  • De teams mogen elkaar niet kruisen, anders kost dit punten.

De Magic Circle

De stad Rotterdam

Meaningfull Play

Zoveel mogelijk punten verzamelen. Je kan een andere groep dus ook

helpen om hoger op de ranglijst te komen door expres een ander team te

gaan kruisen.

We hebben het spel deels gespeeld door wel naar de locaties te gaan waar we ongeveer de opdrachten gaan doen. Maar niet het spel zelf uitgevoerd. We hebben een globaal beeld van het spel. We moeten nog alles specifiek maken. De richtingen zijn aangegeven bovenstaand en vannuit hier samen met het thema en sfeer gaan we dit spel verder uitwerken.

collage project game of life (1)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *