Naamloos

Week 3: Onderzoeken

We zijn in week 3 bijeengekomen op de doelgroepen en het thema te onderzoeken. We hebben deskresearch gedaan naar de doelgroep studenten om erachter te komen wat studenten belangrijk vinden en wat ze willen met studeren in bijvoorbeeld Rotterdam.

20150915_134734 20150915_134702

Weekplanning Week 1

20150915_125012

Doelgroep: Eerste jaars studenten CMD aan de Hogeschool Rotterdam

Leeftijd: 17 -­ 30

Interesses:

Uitgaan, Studie, Social media, Sporten, Chillen, Experimenteren, Financieel onafhankelijk, Bijbaan, Gamen, Toekomstperspectief, Reizen, Uiterlijk, werken en Kamers in Rotterdam

 

Ieder jaar wordt Rotterdam overspoeld met nieuwe studenten. Al deze studenten willen hun kamer hebben geregeld voordat het studiejaar begint. Daarnaast zijn er ook studenten die niet tevreden zijn met hun huidige kamer en op zoek gaan naar nieuwe woonruimte. Via MijnStudentenleven.nl heb jij op tijd jouw kamer geregeld!

Het merendeel van de studenten heeft naast de studie tijd om wat extra geld te verdienen. Je zult bij aanvang van je studententijd in Rotterdam waarschijnlijk al meerdere bijbanen hebben gehad. Je hebt dus al enige werkervaring opgedaan, maar je bent nu opzoek naar de juiste (studenten) bijbaan. Samenwerkingen met verschillende uitzendbureaus geven jou de mogelijkheid om zo snel mogelijk een bijbaan te vinden in Rotterdam.

http://www.mijnstudentenleven.nl/studenten/rotterdam.html

Proces/conclusie:

We kwamen erachter dat studenten eigenlijk de hedendaagse dingen belangrijk vinden. Zeker hoe efficiënt en de mogelijkheden binnen een stad. Ze willen ook sport en vrijheid wat een belangrijk onderdeel is van ons eerste concept. Studenten staan op het punt om volwassen te worden. Dus is een steuntje in de rug om het makkelijker een stad te leren kennen. Studenten die op kamers gaan moeten ook naar de supermarkt, moeten alles zelf doen. Financieel onafhankelijk worden.

We kwamen tot de conclusie om de hotspots voor studenten te doen specifiek voor de alledaagse dingen, zoals boodschappen doen en met het OV reizen.

 

 

Onderzoek bestaande spellen

We hebben onderzoek gedaan naar 3 bestaande spellen. Een ouderwets spel, televisie spel en een online spel.

Spelanalyse Nijntje.

Wat is het thema en hoe komt dit tot uitdrukking in de game?

Nijntje. Het thema is Nijntje omdat Nijntje overal te zien is.

Wie behoort tot de doelgroep?

Mensen vanaf 4 jaar.

Hoe is het spel verloop? (Doel, regels, keuzes)

Het doel is om als eerste het eindpunt te behalen. Je moet als eerste bij tante Trijn komen. Dit kan je doen door op bepaalde kleuren te gooien. Je kan ook de “ster” gooien, dan moet je een kaartje pakken van de stapel. Op elk kaartje staat een dier, elk dier staat ook op een random plek op het bord. Je kan dus de ster gooien en weer helemaal terug naar het begin punt moeten.

Hoe komt de magic circle tot uitdrukking?

Het bord.

Waar is de meaningful play in het spel?

Als eerste de finish bereiken.

 

6498df70-d023-012e-b3c8-0050569439b1

 

 

Spelanalyse televisiespel:

1 Tegen 100

Wat is het thema en hoe komt dit tot uitdrukking in de game? –

Quiz. Het terug komende thema is quiz omdat je constant vragen moet beantwoorden.

Wie behoort tot de doelgroep?

Mensen vanaf 18 jaar en die lid zijn van de postcode loterij.

Hoe is het spel verloop? (Doel, regels, keuzes)

Het doel is om alle 100 tegenspelers weg te spelen. Dit doe je door de vragen goed te beantwoorden. Als jij de vraag goed beantwoord en de tegen speler niet valt deze tegenspeler af. Dit herhaal je tot jij als enige over bent.

Hoe komt de magic circle tot uitdrukking?

De studio. Iedereen in de studio doet mee aan het spel.

Waar is de meaningful play in het spel?

Alle 100 tegenspelers weg spelen door zoveel mogelijk goede vragen te beantwoorden.

1103_fullimage_06media_eentegen100-illustratie

 

 

Spelanalyse online spel:

League of Legends

Wat is het thema en hoe komt dit tot uitdrukking in de game?

Thema is fantasy, roleplaying, MOBA game.

Wie behoort tot de doelgroep?

Mensen tussen de 8-60 jaar oud. Iedereen kan het spel spelen

Hoe is het spel verloop? (Doel, regels, keuzes)

League of Legends is een MOBA game, dat is een multiple online battlefield. Je kan het spel 5v5 spelen, laten we deze uitleg daarop beperken. Je hebt een team van 5 man dat verdeeld wordt over 3 wegen (lanes). Op deze staan 3 turrets aan ieders zijde. Elke 30 seconden spawnen er minions vanuit de base die langzaam naar het center toe lopen. Het is het doel om als player de minions te farmen (last hitten) om gold te krijgen. Met dit gold kunnen ze items kopen. Tijdens het farmen wil de enemy jouw minions farmen, en natuurlijk, jou proberen te doden voor nog meer gold en advantages. Het uiteindelijk doel is om de turrets de vernietigen om langzaam naar de enemy base te kruipen. In de tussenweg farm je minions en kill je enemy champions (gespeeld door mensen), level je up (ook je spells kan je levelen) en koop je items om sterker te worden. De nexus is het eindpunt (zie foto linker hoek en rechter boven hoek) Een standaard opstelling is 2 bottom, 1 mid, 1 top en 1 jungler (farm’d de jungle tussen de lanes). Iedereen kan een role kiezen waaronder: support, attack damage Carry, mage en tank. 

Hoe komt de magic circle tot uitdrukking?

Het is een fantasy spel met pvp element dus mensen hebben een uitweg van de werkelijkheid. Het speelveld en het doel van het spel maakt het snel duidelijk wat er gebeurd moet worden om te winnen 

Waar is de meaningful play in het spel?

Het doel is zo snel mogelijk de enemy base vernietigen. In de tussenweg ben je ook echte spelers aan het killen (multiplayer) en krijg je gold (gevoel van progressie). Je kan het zien als een mini roleplay game voor 30-45 min waarin alles versneld gaat en het pvp element aan verbonden zit met de regels van het spel.

League map

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *