Testen Pagina-opbouw

Na het bepalen van de stijl hebben we de volgende stap gemaakt in het ontwerpproces; de stijl toepassen in de vormgeving en het opbouwen van de pagina’s.

Omdat er op de verschillende pagina’s een uitleg moet komen over de functionaliteit van de desbetreffende pagina, hebben we gekeken waar we deze tekst plaatsen. Hiervoor hebben we de pagina’s op twee verschillende manieren opgebouwd; eentje waar de helpende tekst boven de functionaliteiten staat en eentje waar de tekst onder de functionaliteiten staat.

Leggo Page 05-2 Leggo Page 05

Deze twee ontwerpen hebben we aan een aantal mensen laten zien met de vraag; welke ontwerp zou jij prettiger in gebruik vinden? De grote meerderheid koos voor optie twee, waar de hulptekst onder de functionaliteiten staat.

“Als ik dit vaker ga gebruiken, dan weet ik al hoe het werkt. De tekst hoef ik dan niet meer te lezen. Het is dus fijner dat hij onder staat, want dan kan ik gelijk door met het maken van een keuze.”

Met andere woorden; de tekst is alleen noodzakelijk voor nieuwe gebruikers, of gebruikers die na lange tijd weer gebruiken. Voor deze kleine groep, die toch al actie onderneemt in de vorm van lezen, is het geen probleem om naar beneden te scrollen voor de uitleg. Echter, mensen die bekend zijn met het platform, die willen snel door de functionaliteit kunnen lopen. Deze snelheid loopt een klap op wanneer ze naar beneden moeten scrollen voor de functionaliteiten, als gevolg van de hulp tekst die er boven staat. Daarom kiezen wij voor ontwerp 2, waarin de hulptekst onder de functionaliteiten staat.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/project/2015_2016/mlab_hotel_t1/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *