Design van Tripper-Flow & Argumentatie

Na de beslissing om met een keuze-flow te werken, en de bepaling van een nieuwe stijl, was het noodzakelijk om de verschillende stappen uit te werken. Omdat de flow van de reiziger uitgebreider is, maar makkelijker in functionaliteit moet zijn, zijn we begonnen met het uitwerken van de flow voor de “tripper”.

Leggo Page 01
Stap 1 – Keuze maken tussen “tripper” of “local”

De eerste stap die gemaakt moet worden is of je het platform gaat gebruiken als tripper of als local. Onder deze keuze wordt uitgelegd wat deze keuze inhoud.

Leggo Page 02
Stap 2 – Uitleg over tripper en het ontvangen van gratis credits om activiteiten mee te boeken.

Uitleg over de gemaakte keuze en hoe je gratis credits kunt ontvangen om activiteiten te boeken. We hebben ervoor gekozen om meer gratis credits aan te bieden om in te loggen met Facebook, omdat we deze keuze willen stimuleren. Door je Leggo te koppelen aan Facebook krijgt Leggo toegang tot gegevens die belangrijk zijn in de communicatie met andere gebruikers, zoals locatie, nummer en foto’s.

Leggo page 03
Stap 3 – Het inlogscherm. De keuze kan gemaakt worden tussen inloggen met Facebook, het inloggen- en het aanmaken van een Leggo account. De buttons klappen uit als een accordeon.

Ook bij het inlog scherm stimuleren wij om in te loggen via Facebook, door deze functie bovenaan te zetten. De keuze voor een uitklapbaar accordeon menu is gemaakt om de pagina zo clean mogelijk te houden en ruis-vrij.

Leggo Page 05
Stap 4 – Keuze maken naar wat voor soort activiteit je opzoek bent. Ook kun je een keuze maken met hoeveel mensen je de activiteit bezoekt. Navigeren naar volgende stap werkt met “slide,” voor een snellere functionaliteit.

Omdat mensen vaak een voorkeur hebben voor een bepaald soort activiteit beginnen we met het maken van deze keuze. Uiteraard zijn er ook mensen die het niet uitmaken wat voor activiteit ze doen; voor deze mensen is de surprise me keuze relevant. Met de surprise me keuze kun je volledig verrast worden met iets waar je in eerste instantie niet was opgekomen; dit is iets dat aansluit op het avontuurlijke gevoel van reizen. (en het interrail 74 gevoel)

Leggo Page 06
Stap 5 – Locatie van je hotel invullen, plus de radius waarin de activiteit mag plaatsvinden. Bijvoorbeeld; Ibis Rotterdam, activiteiten binnen een radius van 7 KM van het hotel.

Door je hotel in te voeren geven we de gebruiker een uitgangspunt van hun activiteit. Uiteraard heeft iedere reiziger een bepaalde afstand die zij zouden willen reizen voor een activiteit. Of ze iets dicht bij het hotel willen ontdekken, of juist wat verder; deze keuze kunnen zij maken met de radius functie.

Leggo Page 07
Stap 6 – Het moment kiezen van de activiteit. Maak een keuze voor een dagdeel en een datum. Het is mogelijk om meer dan 1 datum of dagdeel te selecteren voordat je naar de volgende stap slide.

Sommige reiziger slapen liever uit op vakantie, terwijl een andere juist vroeg op staat om optimaal van de dag gebruik te maken. Daarom is het belangrijk om een dagdeel te kunnen selecteren. Ook de datum is belangrijk. Omdat de meeste mensen langer dan 1 dag verblijven in een land, hebben wij hen de keuze gegeven om meer datums te kunnen selecteren.

Leggo Page 08
Stap 7 – Overzicht van een selectie activiteiten die voldoen aan jouw criteria. Voor meer informatie over een activiteit, of het selecteren ervan, kan er op de desbetreffende activiteit geklikt worden.

We hebben de verschillende activiteiten op een rij gezet met een duidelijke scheidingslijn. Deze lijn hebben we in dit scherm WEL moeten gebruiken, omdat de scheiding tussen de activiteiten anders niet duidelijk genoeg zou zijn.

Leggo Page 09
Stap 8 – De laatste stap! Dit is een activiteitenpagina, waar meer informatie over de activiteit te vinden is en wat de benodigdheden zijn. Door op de “leggo” button onderin te klikken wordt de activiteit geselecteerd en aan je agenda toegevoegd.

Omdat het belangrijk is om de beschikking te hebben over het hoe- en wat van een activiteit, hebben we ervoor gekozen deze zijn aparte pagina te geven. Hierop staat een langere beschrijving dan de vorige pagina, uitleg van de kosten en wat je eventueel moet mee brengen. Ook staat hier nogmaals de local op die de activiteit organiseert, zodat je zijn foto aan kunt klikken voor toegang tot het profiel. Onderaan de pagina hebben we een duidelijke button gemaakt, om de activiteit aan je agenda toe te voegen.

Overige Opmerkingen:

Omdat het een mobiele pagina betreft, hebben we er voor gekozen om de flow makkelijk te laten doorlopen via het swipen naar de volgende pagina. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van grote “back” en “next” buttons, voor mensen die niet van het swipe principe gebruik willen maken. De ondertitel (onder het Leggo logo) laat blijken op welke pagina jij je bevindt, om de navigatie voor de gebruiker te verduidelijken.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/project/2015_2016/mlab_hotel_t1/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *