Verbinding met Ibis; het Credits Systeem

Uiteraard moet ons product een verbinding met Ibis hebben. Voor deze verbinding hebben wij het “credits” systeem gebruikt.

Wat is het credits systeem?

Het credits systeem binnen Leggo is een systeem waarmee trippers de local belonen. Bij het aanmaken van een account kun je 2 credits verdienen, of 3 credits wanneer je inlogt met Facebook (zie vorige posts waarom we dit prefereren). De credits worden door trippers gebruikt om activiteiten te boeken. Voor iedere persoon die deelneemt aan een activiteit (stel, je boekt een activiteit voor 2 personen) wordt er 1 credit afgeschreven die op het account van de local terecht komt.

Trippers kunnen er voor kiezen om een local extra credits te geven, wanneer de local het extra goed gedaan heeft. Na een activiteit krijgt de tripper een scherm te zien, waarop zij de local een rating kunnen geven en hem extra credits kunnen schenken.

Naast de gratis credits die de gebruiker ontvangt bij het eerste gebruik van Leggo, kunnen gebruikers ook extra credits kopen. De maximale 3 credits die je gratis ontvangt gaan er uiteraard snel doorheen. De tripper kan dus tegen betaling extra credits ontvangen, waarmee deze extra activiteiten kan boeken.

Wat kunnen locals met credits?

Zoals gezegd belonen de trippers hun locals met credits. De verdiende credits kunnen door de local ingewisseld worden bij Ibis, in ruil voor verschillende dingen. Zo kunnen credits ingewisseld worden voor bijvoorbeeld een drankje in de hotelbar, een maaltijd of zelfs een overnachting. Ook dit gebeurd makkelijk via het platform.

Credits Pagina – Locals kunnen hun credits inwisselen bij Ibis voor bijvoorbeeld drankjes, maaltijden en overnachtingen.

Via een simpel menu kunnen locals een keuze maken voor het gene dat zij in ruil voor hun credits willen. Wanneer deze keuze gemaakt is verschijnt er een QR code die door Ibis gescand kan worden. Als de code is gescand worden de credits van het account van de local afgeschreven.

Waarom is dit aantrekkelijk voor Ibis?

Het geld voor de aangeschafte credits gaat direct naar Ibis. Dit betekend dat trippers die NIET in Ibis verblijven, als nog betalingen doen aan Ibis in de vorm van Leggo credits.

Credits die door de local worden ingewisseld zijn op voorhand betaald door de tripper. Ibis is dus niet afhankelijk van of de credits worden ingewisseld of niet, omdat deze op voorhand betaald zijn.

Verder brengt het meer volk naar Ibis. Locals die een drankje gaan doen in de hotelbar zullen dit niet alleen doen. Alleen drinken is nooit leuk; je kunt er dus van uit gaan dat er mensen mee gaan naar Ibis, of dit nu andere locals zijn of trippers die de local ontmoet heeft via Leggo. Hoe meer volk er naar Ibis wordt gedreven, hoe meer inkomsten Ibis kan verwachten.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/project/2015_2016/mlab_hotel_t1/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *